Mar 7, 2012

Om att känna sig good enough, eller?


INNER BEAUTY
Jag läste den direkt när den kom. Det var titeln som gjorde att jag köpte den. Good enough. Som om att det äntligen fanns ett uttryck för prestationsångest och duktiga flickor. Och en hel bok om det. Jag tror vi är många som har behov av en sådan bok eller åtminstone bör känna till uttrycket, och veta när det räcker. Att perfektionism hindrar kreativitet och glädje det vet vi nog, men hur stoppar man egentligen perfektionismen, och går det verkligen? För mig går det mycket bättre nuförtiden, men jag behöver påminna mig själv ibland. I boken berättar författaren Elizabeth Gummesson om hur du kan bli av med perfektionismen generellt och inom delområden som arbete, vänner, familj och som förälder. Elizabeth delar även med sig av sin egen intressanta och för många igenkänningsbara historia som leder fram till att hon skriver boken. Läs boken om du känner av perfektionismen som en negativ del i ditt liv. Boken är enkelt skriven och egentligen ganska självklar. Och livet blir bättre om vi är snälla mot oss själva:)

Elizabeth Gummesson har en enkel filosofi till livet och ser samspelet mellan det yttre och det inre som något helt självklart, och skriver så här i boken:

"Visst är det fullkomligt självklart när du tänker efter, att om du inte ägnar tid och kraft och intresse och nyfikenhet åt ditt innersta, så blir du bara en kropp som går omkring och andas och jobbar och äter och babblar? Kropp och själ behöver förenas och ägnas lika mycket energi och uppmärksamhet för att du ska kunna känna dig i harmoni och må så där alldeles fantastiskt bra."